Was en Strijkservice BrabantWas en Strijkservice kosten vergoeding via PGB

Heeft u recht op een Persoonsgebonden Budget(PGB)? Dan kunt u de kosten voor onze was en strijkservice wellicht terugkrijgen van de gemeente!

Wanneer u als gevolg van een (chronische) ziekte of andere aantoonbare beperkingen ondervindt bij het uitvoeren van activiteiten op het gebied van het voeren van een huishouden kunt u in aanmerking komen voor hulp bij het huishouden.

Dat kan op twee manieren:

Er komt iemand bij u thuis schoonmaken (Zorg in Natura) of u kiest voor een Persoonsgebonden Budget (PGB) zodat u zelf iemand kunt uitkiezen die bij u schoonmaakt of het wassen en strijken voor u verzorgt. Met een PGB bepaalt u dus zelf wie u inhuurt om uw was en strijk te doen.

U kunt een PGB aanvragen bij uw gemeente. De hoogte van het budget en de voorwaarden die er aan gesteld worden, verschillen per gemeente.

Wanneer u gebruikmaakt van onze was en strijkservice, bewaar dan uw factuur. De gemeente kan hier om vragen, als bewijs dat u uw PGB daadwerkelijk heeft gebruikt voor zorginkoop.

Wij kunnen u adviseren en ondersteunen bij de aanvraag van een persoonsgebonden budget. Informeer naar de mogelijkheden!

Met de online PGB test kunt u nagaan of zelf uw zorg organiseren met een budget iets is voor u. U hebt een aanvraag ingediend voor hulp of zorg, of u staat op het punt dat te doen. Dan staat u misschien ook voor de keuze of u deze zorg of hulp zelf wilt organiseren of dat u dit liever laat regelen door een zorginstelling. Wat past het beste bij u?